top of page

Sund fertilitetsbehandling

Akupunktur, laserterapi og sundhedsrådgivning til styrkelse af fertiliteten

Med sund fertilitetsbehandling har Klinik Ringsing specialiseret sig i at styrke jeres fertilitet. Vi opnår gode resultater med at kombinerer områderne laserterapi, akupunktur samt kost og sundhedsrådgivning.  Vi ser også på motion/træning, og sammen finder vi ud af hvad der passer bedst til der hvor du/i er i jeres liv pt. Chancerne for at blive gravid stiger ved at både mand og kvinden deltager i dele af fertilitetsbehandlingen.

Akupunktur

Med akupunktur prøver jeg, at genskaber den balance, der skal til for, at kunne blive gravid og føde. Fertiliteten optimeres ved at afstresse kvinden, få styr på cyklus og hormonbalance, øge immunforsvaret og ved at afspænde og øge blodcirkulationen i livmoderen . Akupunktur hjælper slimhinden til at blive tykkere, så ægget bedre kan sætte sig fast og forbedre mænds sædkvalitet. Akupunktur bruges verden over, når et par gerne vil have børn.

 

Også i graviditeten bruger jeg akupunkturen til f.eks. at dæmpe kvalme, i forbindelse med bækkenløsning, til at fremme veer og blødgøre fødselsvejen. 

Laserterapi

Laserterapi har været anvendt i Danmark i mere end 35 år og er en yderst behagelig behandlingsform helt uden risici eller bivirkninger. 

Biostimulerende laserterapi øger blodgennemstrømningen i vævet og styrker kroppens produktion af ATP (ATP er cellens brændstof). Cellerne får altså mere energi til deres arbejde. Denne forøgede celleaktivitet mobiliserer kroppens naturlige immunforsvar og styrker evnen til at bekæmpe angreb fra bakterier, vira og svamp. Pga. den øgede blodgennemstrømning har laserterapien også vist sig effektiv til behandling af ufrivilligt barnløs. 

Derfor er laserbehandlingen i høj grad relevant, hvis du er ufrivilligt barnløs uden kendt årsag. 

Kost

Kan du påvirke din fertilitet med kosten og kan man spise sig til større frugtbarhed? Ja, det kan man godt. Det handler om at få sænket produktionen af hormonet insulin.

 

Syv procent af alle danske børn kommer til verden ad kunstig vej og tallet er stigende. Årsagerne kan være mange, men faktum er, at den faldende fertilitet kan afhjælpes forholdsvis naturligt for en dels vedkommende.

Forskere har gennem de sidste 10 år mere og mere overbevisende vist en sammenhæng mellem den mad vi spiser, og de kønshormoner, der skal til for at blive gravid. Blandt andet hormonet insulin har stor betydning for fertiliteten.

For kvinder gælder det nemlig, at for højt insulin niveau kan hæmme modningen af æg og selve ægløsningen.

 

For mænd gælder det, at et for højt insulin niveau sænker testosteron mængden – og testosteron skal der til for at modne sædcellerne.

Hvad kan en sund fertilitetsbehandling hjælpe dig med?

Den kan styrke jeres fertilitet ved at:
 

 • Forbedre ovariernes funktion med hensyn til, at producere æg af bedre kvalitet.

 • Regulere hormonerne med henblik på, at producere et større antal follikler. 

 • Mindske bivirkninger fra hormon indtag. 

 • Afbalancere kroppen og afspænde livmoderen.

 • Styrke immunforsvaret.

 • Forbedre sædkvaliteten 

 • Mindske risikoen for abort. 

Hvad er et sund fertilitetsbehandlings forløb?

Et skræddersyet forløb, hvor vi tager udgangspunkt i jeres krop og symptomer. Et fertilitetsbehandlings forløb indeholder:
 

 • Akupunktur der prøver at genskaber den nødvendige balance.

 • Seks laserbehandlinger i ugerne op til ægløsning/æg oplægning. Behandlingen kan med fordel kombineres med daglige hjemmeøvelser. 

 • Gentagelse af laserbehandling i to-tre cykler hvis der ikke opnåes graviditet allerede efter de første behandlinger. Du vil ofte mærke effekt allerede efter første forløb i form af nedsatte smerter i lænd, bækken, hofter eller underliv, lindring i symptomer fra eventuelle infektioner samt få mere regelmæssige menstruationer.

 • Gentagende behandlinger for kvinder over 40 år kan blive nødvendige pga lavere succesrate.

 •  Forbedret sædkvalitet allerede efter tre behandlinger opleves de fleste mænd.

 • En typisk behandling består af 23 minutter med gigalaser, akupunktur og sundhedsrådgivning.

 • Rådgivning om kostændring og livsstil.

 • Vejledning i hvilke fødevare og kosttilskud der understøtter kroppen mht fertilitet.

 • Rådgivning om hvilke produkter man bør undgår når man prøver at blive gravid.

 • Vi ser på motion/træning der kan hjælpe jer.

Priser og betaling for et sund fertilitetsbehandlings forløb.

Da det er et individuelt forløb afhænger prisen af forløbets længde og indhold.

 

Vi planlægger forløbet ved at se på hvilke(n) af behandlingerne, der kan hjælpe jer til en bedre fertilitet. Vi booker så de nødvendige behandlinger ud over forløbet. Hver enkelt behandling betales ved bookning.   

Dertil kan komme udgifter til eventuel laboratorietest hvis det bliver nødvendig.  

Jo mere sukker du hælder i blodet, des mere insulin skal din krop bruge på at fjerne det. Og des højere bliver kroppens insulinniveau. Hvis insulinniveauet bliver for højt, mindsker det dine chancer for at blive gravid.

Det kan måske lyde omfattende for nogle at skulle lave en kostomlægning i den stil, men du/i bliver grundigt sat ind i hvilke fødevare/livsstil der vil fremme muligheden for graviditet.

Hvor foregår forløbet?

Forløbet foregår på Klinik Ringsing v/kropsterapeut Dorte Viggers Ringsing og/eller som online forløb efter aftale.

Har du spørgsmål til forløbet eller vil vide mere så tøv ikke med at kontakte mig på mail dringsing@gmail.com eller på tlf. +45 61 75 76 32. 

bottom of page